måndag, april 11, 2011

Våren på väg

För första gången kändes det som om våren har tagit greppet om den falnande vintern. +10 grader och sol hela helgen (nästan i alla fall). Nu är det hopp om att livet kommer tillbaka i samma takt som sommarens intåg.

Jobbet med båten fortskrider, om än i samma usla takt som tidigare. Nåväl, 3.5 timmes arbete ytterligare uträttat och alla balkar med förstärkningar klara. Nu ska dom bara slipas till och vantspännarna kapas till till rätt höjd (11cm under däcket), innan nästa moment påbörjas.

Då ska båten vändas upp och ner för att underlätta arbetet med att plasta fast mitt lilla stuvfack (..till Henriks stora glädje :)) Dessutom ska förstärkningarna för fockskotråttorna plastas fast, och lite annat smått och gott som kommer att sitta på undersidan av däcket. Plattan för handlänspumpen kommer också att limmas mot skrovsidan.   
Sen vänder vi båten igen och flytblock samt ryggskott ska passas in och plastas fast. Får inte glömma bort att montera utblåsen för länspumparna innan ryggskottet kommer på plats... Blir lite jobbigt annars.

Efter det är det bara skotbänk, kölförstärkningar, durk och lite "pyssel" kvar... Känns som om jag behöver ta ledigt från jobbet ett par dagar för att "..öka takten, första kvarten".


Så här blev övergången vid mastfoten. Slipning fattas, annars känns det rätt bra.








Förstärkningarna för vantspännarna är kapade och slipade till rätt bredd och "grovkapade" på höjden. Dom ska kapas ytterligare ca. 3cm.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar