tisdag, juni 21, 2011

Sakta, sakta ..

Det går sakta framåt men mer och mer börjar bygget lika en komplett båt igen nu när bitarna kommer på plats. Alla delar till beslagen i fören är klara (fockbeslaget ska monteras), och äntligen har ryggskott och flytelementen innanför hamnat inne i båten i stället för i ett hörn i verkstan. Det är bara en ordentlig fastplastning som ska göras. Ryggskottet var faktiskt det första som försvann ur båten i höstas, men nu är det där igen. Härligt! 

Slangarna till länspumparna är dragna till "utblåsen" eftersom jag var tvungen att montera dom innan ryggskottet monterades. Det kan bli lite knepigt att montera lös slangarna om det skulle behövas i framtiden, men jag har ändå försökt att vinkla slangklämmorna så att man ska komma åt dom innanför skottet. Handpumpen är också monterad när jag nu drog den bakre slangen. Måste bara komma ihåg att köpa buntband i rätt längd så att monteringen blir tillfredställande.

Jag har även förstärkt skruvhålen till mastfotsbeslagen med förtjockad epoxi, och monterat dom avkapade "vingarna" från skotbänken mot vantförstärkningar/skrov.
Nästa gång är tanken att jag ska platsa fast kölförstärkningarna och börja bygga upp durken så att man får nåt att sitta på.

Nåt sånt här är det alltså tänkt att det ska bli. Borrar hål i plasten som sedan gängas och beslaget skruvas fast med gängskruv. Kommer inte åt att sätta nån mutter på undersidan så det får bli på det sättet.


Så här blir det då med skottet på plats. Som vanligt "limmat" med förtjockad epoxi. Svarta slangen längst ner går till el-länspumpen i kölsvinet och upp till SB "utblås". Det blev ett liten förvaringsfack också för diverse "pryttlar".
















Handlänspumpen på plats.

















Länspumpslangens väg från pumpen in bakom ryggskottet.


Förstärkta hål till mastfoten

 
Plogen blev varken orange eller gul utan svart, halvmatt. Nu är du väl nöjd Staffan? Är rätt nöjd själv med valet av färg. Man kan i alla fall säga att det bryter av mot det vita.. 




1 kommentar:

  1. Skitsnyggt!!!! Det är brytningen som gör det. Tack för lånet av västen. Vi hade en häftig segling.

    SvaraRadera