onsdag, oktober 12, 2011

Färdigplastat (förhoppningsvis...)

Alla "stora" plastjobb är färdiga! Nu är det dax att på allvar börja skruva fast alla beslag och pryttlar igen. Det har tagit lååång tid fram tills nu, och det känns nästan som om man är "färdig". Vis av erfarenhet (som man blivit under året) så återstår det dock en hel del. 













Första beslagen på plats på skotbänken, och det blev backstagssträckaren.











Alla avlastare och brytblock monterade och skruvade på skotbänken. Återstår en del stående block som skall fästas med tamp. Återkommer med bilder på det.



Alla gamla genomföringar på däck är igenplastade och slipade. Som man kan se på bilden så hamnade inte genomföringarna riktigt på rätt plats när båten byggdes på fabriken (se dom igenplastade hålens placering). Den nya placeringen av genomföringarna kan också till viss del förklaras av att förstaget har blivit framflyttat några mm.



Äntligen påmastad (om än tillfälligt). Henriks bombygge blev rätt fräckt faktiskt. Tack Henrik.

Till slut blev det också dax att mäta riggplacering och diverse andra saker. Faktum är att alla mastförstärkningar och vantinfästningar hamnade på rätt plats efter plastning. Mastfoten mitt på balken, Yes!! Tur det så att man slapp ta fram vinkelslipen igen :)) Även längden på nya vanten ser bra, så nu ska det bara borras för vantspännarna. Mer om det senare..



2 kommentarer: