måndag, april 02, 2012

Målningsarbete påbörjat ...

Verkstaden är sanerad från topp till tå och allt damm är puts väck. Skurat tak, väggar och golv ...och det behövdes verkligen. Nu är verkstan som ny.
















Tänk så rent det blir till slut..











Målning av vattenlinjen skulle genomföras först och det blev till att maska av den befintliga linjen. Tur den fanns där, det underlättade en hel del.. Isf den lite mörkröda vattenlinjen kommer de nu att bli Ferarriröd. Lite pillrigt jobb var det att maska av men det gick till slut. Ska bli spännande att se slutresultatet.








Första blandningen. Blandas 2:1 och spädes sen till lämplig konsistens. Den ska vara på gränsen till "rinnig" så att den flyter ut ordentligt. Pigmentet i dom olika kulörerna är väldigt olika och t.ex. den här röda färgen verkar inte behöva så mycket spädning, ca.2% tycker jag verkar lämpligt. Det är ju lite grann hur man tycker det känns också.

Första "riktiga" varvet målat på vattenlinjen. Resultatet blir lika bra som reklamen utlovar! Färgen flyter ut fantastiskt och enda begränsningen är underarbetet.
Det "egentliga" första varvet misslyckades totalt. Fick nån form av hjärnsläpp och glömde bort att röra om burken med röd bas innan jag blandade ihop bas och härdare, vilket innebar att det mera liknade en lack isf färg pga avsaknad av pigment. ...men, men, man lär så länge man lever. Lär inte göra om det i alla fall.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar